Wat is een triathlon
Een triathlon is een wedstrijd waarbij je eerst zwemt, dan fietst en daarna gaat rennen. De sport heeft de naam ‘erg zwaar’ te zijn en ‘alleen voor fanatieke mensen die heel veel trainen’. Je kunt een triathlon echter zo lang en zo zwaar maken als het zelf wilt. Net als bij veel andere sporten zijn er diverse afstanden. Voor ieder wat wils!

Waarom een jeugdtriathlon?
De Stichting Jeugdtriathlon Someren onderschrijft het belang van beweging voor kinderen. Sportief bezig zijn, samen met andere kinderen. In een vorm die het voor bijna elk kind mogelijk maakt om deel te nemen. Want wie kan er nu niet zwemmen, fietsen en lopen?

Iedereen kan meedoen!
Heb je nog geen zwemdiploma? Dan zetten we de bodem van het zwembad wat hoger zodat je met je voeten bij de grond kunt. En heeft jou fiets drie wielen, zijwieltjes of vind je je loopfiets gemakkelijker? Helemaal geen probleem, als er maar wielen onder zitten. Meedoen is immers belangrijker dan winnen!

Wedstrijd
De deelnemers van het voortgezet onderwijs strijden om de ereplaatsen. De deelnemers van het basis onderwijs zijn allemaal winnaars!

Hoofdsponsoren

hoofdsponsor-logo
hoofdsponsor-logo
hoofdsponsor-logo

Kom jij ons versterken?

Zowel in de voorbereiding en op de dag van het evenement hebben we mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken. Vind je het leuk om op één van deze manieren een bijdrage te leveren aan dit mooie evenement voor uw kind of kleinkind?